Христос воскрес. Я зробив свій перший

телескоп рефрактор з очкових лінз і вмене винекло дивне питання

"навіщо я
його зробив". І тому я хочу розповісти про нього показати фото дізнатися про зроблені мною помилки дізнатися, що
можна ним побачити, як його вдосконалити.
В якості обєктива я використав очкову вгнуто-випуклу лінзу +1 в якої фокусна відстань 100 см а в якості окуляра
була використана плоско-випукла лінза +13 в якої фокусна відстань 7.7 см.
Поділивши фокусну відстань обєктива на фокусну відстань окуляра я дізнався у скільки разів збільшує мій телескоп а
саме в 13 разів. Внутрішню частину телескопа я закрасив чорним кольором акварельними красками, але на кільця які
тримають лінзи краски не вистачило і взв'язку з цим вони були закрашені темно-синім кольором. Я знаю, що в моєму
випадку потрібно покласти діафрагму але руки не дійшли до цього, так як її можна класти спереду обєктива, після
нього і ще багато куди а я нічого не шарю може хто шарить підскаже. Грошей було витрачено приблизно стільки: лінза
+1 (обєктив) 6 грн. а +13 (окуляр) 15грн., бумага (ватман) 10 грн., фарба (акварельні фарби) 7грн.,
клей (ПВА) 6грн. і всього бюджет проекта склав 44 грн.
А взагалі моє питання полягає в тому, що крім Місяця я можу бобачити в небі наприклат, які планети, як їх буде
видно і як їх знайти. А такош мені цікаво, що буде, якщо я в такзваний окулярний вузол вставлюу ще одну +13
плоско-випуклу лінзу, чи зображення стане на ноги, чи окуляр стане +26 і наякій відстані треба ставити лінзи одна
від одної. Можливо хтось має телескоп подібний до мого, я бувби радий побачити його фото і почитати його історію. І
будьласка скажіть, що я зробив не так, наперед дякую, дякую за увагу.
Обіцяне фото тут

.