Спочатку я зробив телескоп з обєктивом +1 і окуляром +13. Дивився на наземні предмети і якість була хороша, даже без діафрагми. І мені на форумі сказали, що я побачу Сатурн як Сатурн, але я його знайшов топто Сатурн тільки коли зробив довшу трубу і купив лінзу +0.5 і лупу 30х. Спочатку окуляр залишився старий +13, але забраження було дуже темним і не якісним. І я поклав діафрагму 20мм і якість картинки стала як і при обєктиві +1. А коли я прикладував лупу 30х тримаючи її в руці, то без діафрагми майже нічого а знею трішки темна картинка проглядалася. Усі експеременти я робив на землі

а на Сатурн дивився тільки з окуляром +13. Можливо потрібно нормально закріпити лупу 30х і покласти діафрагму 10мм. Але командор говорить що окуляр 15х при обєктиві +0.5 дасть збільшення в 133,3 крат то при окулярі 30х збільшення буде в 266.6 крат тоді це пояснює чому я нічого не бачу з лупою 30х. Але перевірявши фокус лупи томені здалося що він був приблизно 2 см. Можливо в когось є якісь більш якісні, більш придатні для телескопа лінзи яб купив і зробив трубу рівну і кращу. Якщо хтось знає де можна купити ці речі наприклад в інтернеті, я бувби вдячний за допомогу

.
Ось фото мого телескопа з обективом +1.