:up:Сказати чесно - трішки заздрю. Білою заздрістю звичайно. Мені доводилось на Кирила і Мефодія спостерігати Сатурн, його всім показували. Це було 13 травня 2009, десь біля 22:30. Кумедний випадок в мене був за 3 місяці до того. Я вдома, з лоджії, спостерігав у свою трубу (ЗРТ - 460) комету "Лулінь". Цікаво,що в цей час я був в дома сам. Вийшовши на лоджію закрив щільно двері до кімнати (щоб не виходило тепле повітря і не заважало), відкрив вікно, спостерігав. Заходити до дому - двері не відкриваються!!!

Хоч плач... Холодно. Коли я їх за собою щільно закрив "хвостик" замка сам від удару зайшов в паз. Добре на лоджії був інструмент. Я розбирав двері ззовні. Пішли в хід викрутка, плоскогубці, одним словом зламав нижню не засклену частину дверей. Злощасний замок (та який зрештою замок - клямка звичайна) я потім взагалі зняв. Вражень від комети море. У Львові крім погоди є ще одна проблема для ЛА - придбання телескопу. НУ.... може не стільки проблема придбання скільки вибору. Купити якісну річ - складна задача. Цікаво, чи можна в межах України замовити (придбати) якісний готовий об'єктив до телескопу?(наприклад до рефрактора діаметром 100 мм., або дзеркало)